VRACHTWAGENCHAUFFEUR WORDEN

12 January 2023 13:51

Jamie, 13 jaar. 

Op weg naar het ziekenhuis is Jamie altijd op één ding gefocust: vrachtwagens. Daarom is het óók logisch dat de allerliefste wens van Jamie natuurlijk te maken heeft met: vrachtwagens!

De eerste klus

Jamie heeft een hersentumor, waarvoor hij inmiddels 33 keer bestraald is. Heel veel moeilijke ritten naar het ziekenhuis dus. Maar vandaag heeft hij een heel andere bestemming! Het is nog vroeg, als Jamie met zijn broers en ouders opgehaald worden met de Hummer-limousine. De allerliefste wens van Jamie gaat in vervulling. Jamie lacht van oor tot oor bij het vooruitzicht van alles wat komen gaat. Op pad naar zijn eerste klus!

En die begint bij de Scania V8.
Jamie en zijn broers mogen instappen bij de vrachtwagen van chauffeur Willem, die hen naar boer Eelco rijdt.  Want daar moet een lading gelost worden.  Dat wil Jamie natuurlijk wel eens proberen!  Met een beetje hulp gaat hem dat prima af. Dat smaakt naar meer!

Bijna 200 vrachtwagens per dag
Na een heerlijke lunch vertrekt het gezelschap naar een plek die héél bijzonder is voor Jamie.

De Scania fabriek. Hier worden de vrachtwagens gemaakt, waar Jamie zo gek op is. Het is uniek dat hij daar mag kijken.  Want eigenlijk gebeurt dat niet vaak. Jamie voelt zich een VIP, als hij een uitgebreide rondleiding achter de schermen krijgt. Hij kijkt zijn ogen uit! Elke dag worden hier bijna 200 vrachtwagens gemaakt. En zo’n vrachtwagen bestaat wel uit een miljoen onderdelen. Het gezelschap is onder de indruk. Dit vergeten ze nooit meer.  

Truckersrestaurant
Na de rondleiding is er nog een verrassing: Jamie en zijn broers mogen meerijden in een splinternieuwe vrachtwagen. Speciaal voor deze dag is zijn naam op de voorruit gezet.Met een trotse smile gaat Jamie op de foto. Na de uitgebreide rondleiding wordt het gezelschap door een politieauto de stad uit begeleid. Inclusief zwaailicht en sirene. Want zo hoort dat, bij een VIP! En hoe sluit een vrachtwagenchauffeur de dag af? Juist: in een truckersrestaurant!

Start een actie voor kinderen als Jamie