Run For a Wish

7 vrienden die de NN Marathon van Rotterdam gaan lopen.

Raised

32,510
216% reached of total of €15,000

Beste,

Wij zijn 7 vrienden en wij gaan de Marathon van Rotterdam op 16 April 2023 lopen.

Het idee om te gaan hardlopen ontstond in 2022 net na de 41ste editie van de NN Marathon Rotterdam. Marco en Ricardo wilden ook een keertje zo’n uitdaging aangaan en mikten op de komende editie van de NN Marathon Rotterdam. Simmie wilde ook wel meelopen, alleen 2023 was hem te ver weg. Een paar weken later liep hij de Marathon van Leiden in een tijd van: 03:24:22.

27 augustus 2022 werd Simmie slachtoffer van zinloos geweld. Hij is Korporaal 1ste klasse en hij was voor zijn werk als Commando op oefening in Amerika. Na een fijne avond stappen werd hij slachtoffer van een ‘drive-by shooting’ en werd hij onverwachts neergeschoten, later overleed hij aan zijn verwondingen.

Simmie is de meest sportieve jongen die we kennen en hij ging geen uitdaging uit de weg. Zo deed hij meerdere hardloopuitdagingen, één hiervan was bijvoorbeeld 24 uur lang elke 4 uur 7 km hardlopen. Deze uitdaging was blijkbaar niet voldoende want afgelopen zomer deed hij er een schepje bovenop: 48 uur lang elke 4 uur 7 km hardlopen (2 marathons in 2 dagen). Waar vele zouden stoppen, ging Simmie door. Altijd. Voor zijn vrienden is hij een bron van een inspiratie, een held. Elke keer als het zwaar wordt, als je overweegt te stoppen, denk je direct: ‘Zou Simmie stoppen? Echt niet.’

Met Simmie in gedachten keken we elkaar aan en wisten het meteen zeker: met een groep vrienden moeten we de NN Marathon van Rotterdam lopen. Voor Simmie, mét Simmie, zoals we eigenlijk van plan waren. Vrijwel meteen was ook duidelijk dat we met deze marathon zoveel mogelijk geld wilden inzamelen voor Make-A-Wish Nederland. Simmie’s zus doet vrijwilligerswerk bij deze fantastische stichting die de wensen van ernstig zieke kinderen vervult. Als ‘wenshaler’ en met haar ervaringen wist ze Simmie te enthousiasmeren voor deze mooie stichting. Waardoor Simmie zelf ook wensen in vervulling wilde laten komen. Tijdens zijn verjaardag afgelopen jaar wilde Simmie geen cadeaus. Simmie heeft zelf altijd zijn dromen gevolgd en Make A Wish helpt zieke kinderen weer te dromen. Daarom vroeg hij ons als cadeau voor zijn verjaardag geld te doneren aan deze stichting. Hij had alles al, zei hij, doneer liever aan Make-A-Wish.

Al snel ging ons plan rond en zo kwam dit ook terecht bij Luuk & Robin van de organisatie De Loopgasten uit Nieuwkoop. Zij vonden ons doel zo mooi dat ze graag wilden helpen. Met een trainingsschema helpen ze ons met de voorbereidingen op deze uitdaging.

We zijn enorm dankbaar voor elke donatie, groot of klein. Voor ons zijn jullie allemaal helden!

Bij voorbaat willen we je bedanken voor jouw bijdrage aan ons doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Make-A-Wish.

Zoals Simmie zou zeggen: ‘Als je denkt dat je niet meer kan, kan je nog twee keer de afstand die je al heb afgelegd.’

Martijn, Jorn, Ricardo, Michel, Yannick, Marco & Jeroen.