Hogeschool Leiden komt in actie voor Make-A-Wish

Startdag en actiemaand

Op 29 augustus trappen we een nieuw studiejaar af met onze studenten van de HBO Verpleegkunde tweede leerjaar. Een startdag in het teken van kennismaking met elkaar en teambuilding:

Voor deze startdag hebben we als thema gekozen:  Een dag waarin we wensen laten uitkomen met Make-A-Wish Nederland

De actieperiode loopt van 29 augustus t/m 4 oktober 2022

Wat doet Make-A-Wish?

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens, jonge patiënten en hun omgeving weer kracht en vertrouwen geeft en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waarbij een grote groep mensen maanden bezig is om van A tot Z maatwerk te leveren en heeft impact vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo creëert Make-A-Wish herinneringen die een leven lang mee gaan. De studenten van de Hogeschool Leiden leveren hier graag een bijdrage aan.

Het geven van een ernstig ziek kind hoop en kracht voor de toekomst, met een Wish Journey

Elke dag horen gemiddeld drie families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Het uitvoeren van een Wish Journey geeft deze jonge patiënten en hun familie een positieve boost. Een ervaring die sterker maakt, maar ook vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. De Wish Journey - van de wens uitspreken en onderzoeken, naar het moment toeleven, tot onvergetelijke herinneringen achteraf - helpt kinderen de ziekte wat naar de achtergrond te plaatsen. Het helpt families om te durven dromen met hun kind. Een wens vervullen kan helpen om de focus ter verleggen van ziekte naar andere zaken die van belang zijn in het leven van deze gezinnen.

Waarom kiest hogeschool Leiden, leerjaar 2 voor Make-A-Wish?

Het doel van Make a Wish richt zich niet op genezing, maar op doelen die te maken hebben met vergroten kwaliteit van leven en welbevinden van zowel het kind als zijn naasten. Dat maakt de doelstelling van Make-A-Wish zo passend voor onze studenten verpleegkunde.

Actie per leergroep

Iedere leergroep gaat een actie bedenken en opzetten in de periode van 29 augustus t/m 4 oktober 2022. Het geld wat de studenten ophalen met hun acties is bedoeld om de wensen van kinderen uit te laten komen.

Aan het einde van de actieperiode reiken de docenten van leerjaar 2 de volgende onderscheidingen uit :

  • Het creatiefste team
  • Het meest zichtbare team
  • Het team met de hoogste opbrengst

 

De verpleegkundigen in opleiding van de Hogeschool Leiden doen hun best om zoveel mogelijk  wensen te laten uitkomen!