Nog 26 dagen te gaan!

27 maart 2023 11:55

Weer een week van trainen. Met of zonder regen.. Het begint bijne te wennen. 

Als ik naar mezelf kijk kom ik er steeds meer en meer achter dat regelmaat en duidelijkheid mij erg helpt. De vaste trainingsmomenten door de week heen zie ik als erg fijn. De massagepraktijk is altijd lekker gevuld, mijn momenten om te sporten moet ik dan ook echt blokken. 

De afgelopen week begon met de wekelijkse training op maandagavond. Ondanks het weer was het toch best lekker. Een goede training waarin we moesten nadenken over hoe je je energie verdeelt in combinatie met bewust lopen in de verschillende hartslag zones. Niet per definitie een vermoeiende training maar wel erg nuttig. 

Mijn woensdagloopje met Gerben was op doorzettingsvermogen. Wederom koud en nat. Gerben had een lichte blessure dus rustig aan trainen, maar toch nog even 6 km weg gehuppeld! Lang leven de Heide!

Normaal wil ik vrijdag na de laatste client nog een rondje doen. Graag één op snelheid. Even het hoofd legen en alles er uitlopen. Echter deze vrijdag kreeg ik een startnummer van een medeloper aangeboden. Het startnummer was voor de Circuit Zandvoort Run. Omdat ik wel van een uitdaging houd, heb ik het aangenomen en in plaats van lopen heb ik het startnummer opgehaald. 

Zaterdag zat ik slecht in mijn vel, heb ik mijn opleidingsdag geannuleerd en ben ik aan selfcare gaan doen. Zowel mentaal als lichamelijk. Ten slotte zou ik zondag een mooie uitdaging aangaan!! 
De zondag begin rustig. Samen opstaan, ontbijten en vooral de rust bewaren. Maar toch.. de spanning. De spanning van hoe alles zou gaan. Ik was best zenuwachtig. Nog nooit zo een lange afstand gelopen. Want het startnummer was voor de 10 Engelse Mijlen. In Nederland zeggen we ook wel 16,1 kilometer. 
Eenmaal aangekomen in Zandvoort voel je gelijk de vibe, de sfeer, de adrealine en de gezelligheid. Beetje overdonderend is het wel! En dan om 12.59 is het de beurt aan het blauwe vak en mogen we van start. De energie onder de lopers is echt GEWELDIG. Eerst 4 km over het circuit, een echte beleving. De hoogte verschillen, het schuinaflopen van de baan en de drukte. ik kan rustig zeggen dat deze km voorbij gevlogen zijn. Van het circuit gaan we naar het strand. Een omweggetje over de boulevard zorgt dat we met 6km in de benen het zand betreden. Dat zand zou ons de komende 4 km volgen. Bij kilomeeter 10 mochten we het strand af en de duinen in. Gelukkig weer wat asfalt en op naar het dorp. Door het dorp terug naar het circuit en finishen op start/finish! En dan zie je je tijd... 16,1 km in 1:31.56. 
Ik kan met recht zeggen dat ik blij ben dat het er opzit en dat ik best trots mag zijn. Op naar huis lekker douchen. Maandag is er weer training, dus lekker uitrusten de rest van de zondag!

Na deze week begin ik er langzaam in te geloven! 23 april gaat een fantastische dag worden!