Tour de France 1980

Rob Lenting

Raised

11,458
114% reached of my target amount €10,000

Jongensdroom in vervulling

Joop Zoetemelk won de Tour de France van 1980. Voor mij was het, toen 8 jaar jong, een life changing moment. Ik volgde de belangrijkste wielerwedstrijd met open mond van start tot finish voor de televisie. Het duel tussen Joop en zijn rivaal Bernard Hinault is de basis geweest voor mijn onvoorwaardelijke adoratie voor de wielersport. Sinds die dag droomde ik ervan om zelf die iconische Tour ooit zelf te rijden.

Aan de keukentafel tekende ik mijn helden op papier. De gekleurde papiertjes van de trap! Het was een grote confettibom. Wie het eerste naar beneden dwarrelde won de wedstrijd! Ik werd lid van RTFC Delft 73 en werd wielrennertje. Soms won ik een wedstrijd, maar meestal
niet. In ieder geval niet vaak genoeg voor een prof-contract om aan de Tour de France te mogen meedoen.

Nu, 43 jaar later, ga ik dan toch de legendarische Tour de France van 80 fietsen. En wel parallel aan de Tour van 2023. Met hopelijk een gedeelde finish op de Champs-Élysées op 23 juli aanstaande.Tragiek en heroïek, tegen en met elkaar, verliezen en winnen. Ik wil het beleven, voelen en hoop het te proeven op de Franse wegen.

Met mijn avontuur wil ik niet alleen vermaken en inspireren, maar ook een concrete bijdrage leveren. Ik wil de kilometers laten tellen. Geld ophalen voor de Make a Wish Nederland. Er is denk ik veel te weinig aandacht voor de dromen van kinderen. Kunnen en blijven dromen is belangrijk! Joop maakte in 1980 zijn droom waar en heeft mij geïnspireerd voor de rest van mijn leven. Wie weet is mijn droom op wielen ook een inspiratiebron voor anderen. 

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more