IceWish - oversteek van Groenlandse IJskap voor Make-a-Wish

Wouter Plaatsman

Raised

2,076
83% reached of my target amount €2,500

Still to go:

Het is EINDELIJK zover: vanaf 15 augustus start onze expeditie en steken we met een team van vijf de Groenlandse ijskap over. Vijf mensen in een totaal verlaten wildernis van ijs, vier keer zo groot als Frankrijk. We zijn volledig op onszelf aangewezen.

Een van de ruigste gebieden op aarde. Een zware expeditie van 600 kilometer op ski's met sledes van 80 kilo achter ons aan. Vier tot vijf weken doorzetten in de extreme omstandigheden van het poolgebied.

Ik ben Wouter, een van de teamleden. Ik ben te vroeg en veel te licht geboren maar heb geluk gehad: 44 jaar later kan ik gezond met deze expeditie een jongensdroom vervullen. Veel kinderen met een ernstige ziekte of moeilijke start krijgen zo’n kans nooit.

Daarom vraag ik jou om Make-a-Wish te steunen. Zo maken we samen met Make-a-Wish ook hun dromen waar. En, ik doe er graag iets voor terug! Zo kun je samen met mij trainen of een Donateurslezing bezoeken.

Via mijn satellietmessenger en steun van thuis wordt er een blogje bijgehouden, je treft het op:

www.polarsteps.com/icewish2023

Op mijn website, www.icewish.nl, verschijnen de komende maand regelmatig verdiepende artikelen over onze expeditie en het leven op de ijskap. Ook kun je de live-locatie van mijn satelliettracker zien en tref je een linkje aan naar het blog van Henk-Jan Geel (onze gids).

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more